22 Aralık 2007 Cumartesi

Winrar

Winrar Arşiv Yöneticisi
Program Tanıtımı :
WinRAR, RAR arşiv yöneticisinin 32-bit Windows sürümüdür. Arşivleri oluşturma, yönetim ve denetimine olanak sağlayan güçlü bir araçtır.

Özellikler :
  1. RAR ve ZIP 2.0 arşivleri tam olarak desteklenir.
  2. Çok gelişmiş, orijinal sıkıştırma algoritması
  3. Metin, ses, grafik, 32-bit ve 64-bit Intel uygulamaları için geliştirilmiş özel sıkıştırma algoritmaları
  4. Sürükle-Bırak kolaylığı ve sihirbaz özelliği sağlayan kabuk arayüzü
  5. Komut satırı arayüzü
  6. RAR olmayan arşiv (7Z, ACE, ARJ, BZ2, CAB, GZ, ISO, JAR, LZH, TAR, UUE, Z) yönetimi
  7. Katı arşivleme, özellikle çok sayıda küçük dosya veya benzer dosyaların sıkıştırılmasını bilinen diğer yöntemlere göre 10%-50% oranında artırabilir.
  8. Çoklu cilt arşivler
  9. Varsayılan veya seçilebilir SFX modüllerini kullanarak kendi açılan arşivlerin (çoklu cilt dahil) oluşturulması
  10. Fiziksel olarak hasar görmüş arşivlerin kurtarılması
  11. Çok ciltli arşivlerin eksik parçalarını yeniden yapılandırmaya izin veren kurtarma ciltleri.
  12. Dosya adlarında Unicode desteği
  13. Şifreleme, arşiv açıklaması, hata günlüğü gibi diğer hizmet işlevleri.
Yenilikler :
  1. Yeni hızlı sıkıştırma özelliği ile 4MB yerine 64KB'lık sıkıştırma sözlüğü kullanımı
  2. Yenilenmiş ISO, TAR, GZIP, 7-ZIP ve BZIP2 desteği
  3. Virüslere karşı daha etkin koruma sağlayan yenilenmiş güvenlik ayarları
  4. Yeni komut satırı seçenekleri
  5. Yeni NTFS dosya sistemi komutları ve seçenekleri
  6. Yenilenmiş arşiv düzenlemesi
  7. Yeni program kısayolları ile geliştirilmiş sürükle ve bırak desteği
  8. Bozuk LZH arşivlerini düzeltip okuyabilme seçeneği
  9. Yeni arşiv tamiri seçenekleri
  10. Birçok hata giderilmesi ve performans arttırıcı yenilikler
  11. Yenilenmiş sıkıştırma oranı (özellikle hazır 3.30 arşivlerine dosya eklerken)
  12. Yenilenmiş ZIP arşivleri onarımı
  13. ASCII dosya adları ile ilgili bazı düzeltmeler
  14. Geliştirilmiş ZIP arşivi kurtarması
  15. Geliştirilmiş güvenlik seçenekleri ve hata gidermeleri
Program Download Adresi :
http://rapidshare.com/files/25292638...Winrar.3.7.rar

Not : Dosya içerisinde ayrıca Patch (aktivasyon) programcığı mevcuttur.

Program kurulumunun resimli anlatımı
İşlem-1
İndirdiğiniz dosya içerisinde, aşağıdaki resimde gösterilen Winrar ikonuna tıklayarak yüklemini başlatıyoruz.



İşlem-2
Yükleme işlemini aşağıdaki resimde gösterilen Tamam butonuna tıklayarak başlatıyoruz.



İşlem-3
Program birkaç saniye sürecek bir işlem sonrasında yüklemeyi tamamlayacak ve karşınıza aşağıdaki resimde gösterilen ekran gelecektir. Bu aşamada, herhangi başka bir seçeneğe tıklamayarak, Tamam butonuna basıp işleme devam ediyoruz.



İşlem-4
Aşağıdaki ekran, yükleme işleminin bittiğini göstermektedir. Tamam butonuna basarak ekranı kapatıyoruz.



Şimdi sıra geldi kısıtlı kullanım özelliklerine sahip bu programı, Patch dosyasını kullanarak süresiz ve tam sürümüne çevirmeye...

İşlem-1
İndirdiğiniz dosyanın içerisinde, ayrıca aşağıdaki resimde gösterilen Patch dosyası ikonunu göreceksiniz. Bu ikona tıklayarak aktivasyon işlemini başlatıyoruz.



İşlem-2
Yukarıdaki ikona tıkladıktan sonra, aşağıdaki gibi bir ekran karşımıza çıkacaktır. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi, öncellikle Select WinRAR.exe butonuna tıklayarak, Winrar programını seçiyoruz. (Program Files - Winrar dosyası içerisindeki Winrar.exe programı)

Winrar programı seçildikten sonra, aşağıdaki resimde de gösterildiği gibi Patch butonuna tıklayarak aktivasyon işlemini tamamlıyoruz.



Hepsi bu kadar...

İyi kullanımlar!

Dosyaları sıkıştırıp parçalara bölme işlemi
İşlem-1
Paylaşımda bulunmak istediğimiz filmin üzerine gelip sağ tıkladıktan sonra, aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Gelen ekrandan "Arşive ekle" sekmesine tıklıyoruz.



İşlem-2
Genelde film dosyaları büyük boyutlu olduğundan, bunu parçalara bölmemiz gerekmektedir. Download ve Upload hızı diğer sitelere göre çok daha hızlı olduğundan ben (ve aslında çoğu kimse) rapidshare sitesini tercih ediyorum.

Dolayısıyla bu anlatımı rapidshare sitesine göre yapacağım.
Rapidshare sitesi max.100Mb upload edilmesine izin verdiğinden, aşağıdaki resimde 2 ile işaretlenerek gösterildiği gibi, her parçanın 100Mb olması gerektiğini belirtiyoruz. (100M şeklinde yazmalısınız) 1 ile gösterilen kısım size kalmış birşey. "En hızlı" seçeneği, dosyaları daha az sıkıştıracak fakat işlem daha hızlı yapılacaktır. 3 ve 4 ile işaretlenmiş seçenekler size kalmış birşey. Fakat bu şekilde yapmanızı tavsiye ediyorum.



İşlem-3
Aşağıdaki resimde 1 ile gösterilen Gelişmiş sekmesine tıkladıktan sonra 2 ile gösterilen Parolayı ayarla butonuna bastıktan sonra belirecek ekrana (3) şifre girilerek, dosya şifrelenir. Eğer sitemizde bir paylaşımda bulunacaksanız, şifreyi www.divx-world.com olarak girmeniz gerekmektedir. Bu işlemler sonrasında "Tamam" butonuna basarak, işlemi sonlandırıyoruz.



Son bir işlemimiz kaldı...

Sitemiz adına paylaşıma sunulmuş tüm dosyalar, aşağıdaki resimde örnek olarak gösterildiği gibi, ekranın sağ tarafında sitenin reklamını içeren bir açıklama içermektedir.

Dolayısıyla sitemiz adına yaptığınız upload işlemlerinde, yukarıdaki açıklamayı eklemeniz gerekmektedir.



İşlem-4
Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi "Açıklama" (1) sekmesine tıkladıktan sonra, "Açıklamayı elle gir" (2) bölümüne Divx-World'ün açıklamasını ekliyoruz. Dilerseniz bu ekrana ayrıca adınızı yazarak, yüklemenin sizin tarafınızdan yapıldığını belirtebilirsiniz.

İşlemi sonlandırmak ve sıkıştırma işlemini başlatmak için OK (3) butonuna basıyoruz.



Ve sıkıştırma işlemi başlamıştır. Bu işlem seçtiğiniz sıkıştırma profiline, sıkıştırılacak dosyanın boyutuna ve bilgisayarınızın sistem özelliklerine bağlı olarak 1-10dk arası sürecektir.


Winrar ile parçalara ayrılmış dosyaları birleştirme işlemi
İşlem-1
Aşağıdaki resimde de örnek olarak gösterildiği gibi, gerekli tüm parçalar indirildikten sonra, bu parçaları birleştirme işlemini başlatmak için part01 (part1) adlı dosyaya tıklayıp açıyoruz.



İşlem-2
İlk işlem olarak winrar dosyası içerisindeki dosyaya bir kere tıklanır ve belirgin hale getirilir.(1) Daha sonra yukarıdaki resimde kırmızı kare içerisine alınarak belirgin hale getirilen "Dizine Çıkart" (2) butonuna basılır.



İşlem-3
Bu bölümde, winrar içerisindeki dosyayı nereye çıkartmak istediğimizi seçmemiz gerekmektedir. (Ben örnek olarak Desktop'a çıkarıyorum.) Çıkartma işlemini başlatmak için OK butonuna basmamız gerekmektedir.



İşlem-4
Eğer winrar içerisindeki bu dosya şifrelenmiş ise (ki bizim sitemizde paylaşıma sunulan tüm paylaşımlar şifrelenmiştir.) karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

Aşağıdaki resimde gösterilen kutucuğa parçaları birleştirmek için gereken şifreyi girip Tamam butonuna basıyoruz. (Sitemizde paylaşıma sunulan tüm paylaşımlar www.divx-world.com veya www.ahali.com olarak şifrelenmiştir.)



İşlem-5
Ve arşivden çıakrma işlemi başlamıştır. Dilerseniz, aşağıdaki resimde de gösterildiği gibi Arka plan butonuna basarak bu işlemi windows arka planında yapabilirsiniz...


Varsayılan profil oluşturmak
Eğer Winrar programını sık sık sıkıştırma ve parçalara bölme (veya benzeri işlemler...) için kullanıyorsanız, size tavsiyemiz program içerisinde bir Varsayılan Profil oluşturarmanızdır. Bu şekilde sürekli aynı işlemleri yapmaktan kurtulacak, sadece Arşive Ekle butonuna basarak, arşivleme işlemini yapabileceksiniz...

İşlem-1
Winrar programı açıldıktan sonra, aşağıdaki resimde de gösterildiği gibi üst menüde bulunan Seçenekler sekmesi altındaki Ayarlar kısmına tıklanır.



İşlem-2
Sıkıştırma (1) sekmesine tıkladıktan sonra, Varsayılan oluştur butonuna tıkladıktan sonra OK (3) butonu ile işlemi başlatıyoruz.



İşlem-3
Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi gerekli ayarları yaptıktan sonra, OK (5) butonuna basıyoruz.



İşlem-4
Arşivleyeceğimiz dosyayı şifrelemek istiyorsak, Gelişmiş (1) sekmesine tıkladıktan sonra, Parolayı ayarla (2) butonuna basıp, arşivimiz için kullanacağımız parolayı girip (3) Tamam (4) butonuna basıyoruz. Sonraki işleme geçmek için OK (5) butonuna basıyoruz.



İşlem-5
Aşağıdaki resimde örnek olarak gösterildiği gibi, sıkıştırdığınız dosyanın sağ tarafında siteye dair açıklama, reklam vb., bilgilerin yer almasını istiyorsanız (ki sitemiz adına yapılan tüm paylaşımlarda bu açıklama yer almalıdır.) aşağıda anlatılan işlemi yapın.



Açıklama (1) sekmesine tıkladıktan sonra, aşağıdaki gibi ekran karşımıza çıkacaktır. Bu ekrandaki Açıklamayı elle gir (2) kısmına gerekli açıklama yazılarak OK (3) butonu ile işlem sonlandırılır.



İşlem sonrasında, program size aşağıdaki gibi bir soru soracaktır. Yes diyerek işlemi sonlandırabilirsiniz.



Not : Varsayılan Profil oluşturulduktan sonra, herhangi başka şifreli bir dosyayı açmaya çalıştığınızda Varsayılan Profil'i devre dışı bırakmanız gerekmektedir. Aksi takdirde, program varsayılan profil içerisinde kullandığınız şifre ile açmaya çalışacaktır. Bu da sorun yaratacaktır.

Varsayılan profili devre dışı bırakmak
İşlem-1
Winrar programı açıldıktan sonra, aşağıdaki resimde de gösterildiği gibi üst menüde bulunan Seçenekler sekmesi altındaki Ayarlar kısmına tıklanır.



İşlem-2
Düzenle butonuna tıklıyoruz.



İşlem-3
Varsayılan Profil işaretlenerek belirlendikten sonra, Düzenle butonuna basılır.



İşlem-4
Aşağıdaki resimdede gösterildiği gibi, Profili varsayılan yap (2) seçeneğindeki işaret kaldırılıp Tamam (3) butonuna tıklanır.



Bu işlem sonrasında, Varsayılan Profil devre dışı kalacaktır...

Tek bir part (parça) indirerek, dosya içeriğini görmek
Çoğu zaman özellikle film dosyaları birçok parçadan oluşmaktadır. Ve boyut olarak büyük paylaşımlardır. Her ne kadar bizim sitemizde böyle bir sorun yaşamanız mümkün olmasa da, diğer herhangi bir sitedeki paylaşımlarda karşılaşabileceğiniz görüntü, ses, kalite vs., problemlerinin önüne geçmek için, size tavsiyemiz tüm parçaları indirmeden önce sadece ilk parçayı indirip paylaşımın kalitesini test etmenizdir.

Aşağıda bu işlemi nasıl yapabileceğinizi açıklamaya çalıştım.



Film'in ilk partını indirip ona tıkladıktan sonra, karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.



Yukarıdaki resimdende anlaşıldığı üzere, öncellikle rar dosyası içerisindeki filmi bir kere tıklayarak onu belirgin hale ardından Dizine Çıkart butonuna basmamız gerekmektedir.

Bu işlem sonrasında karşımıza aşağıdaki ekran gelecektir.



Bu kısımdaki en önemli kısım ise, sol taraftaki "Bozuk dosyaları koru" (1) seçeneğinin işaretlenmesi gerektiğidir. Daha sonra rar dosyası içerisindeki filmi bilgisayarımızda nereye (2) çıkaracağımızı seçip OK (3) butonuna basıyoruz.

OK butonuna bastığımızda karşımıza aşağıdaki gibi bir uyarı mesajı gelecektir.



"Sadece seçilen dosyaları işle" sekmesine tıklıyoruz.

Bu örnek sitemizdeki bir paylaşımdan örnek verildiğinden ve paylaşıma sunduğumuz tüm dosyalar şifrelenmiş olduğundan size şifreyi girmenizi isteyen aşağıdaki ekran çıkacaktır. (Şifre : www.divx-world.com veya www.ahali.com)



Yukarıdaki işlem sonrasında film belirlediğiniz dizine çıkmaya başlayacaktır.



Part 1'in dizine çıkarılma işlemi bittiğinde, winrar programı doğal olarak sizden devam edebilmesi için Part 2 ve diğer partların bulunduğu dizini soracaktır. Bizde sadece Part 1 olduğundan bu bölümü İptal diyerek geçiyoruz.



Yukarıdaki işlemde denildiği gibi İptal butonuna bastığınızda aşağıdaki hata mesajını alacaksınız. Endişelenmeyin. Bu olması gereken durum.



Dosyayı çıkardığınız dizine bakarsanız, winrar dosyası içerisindeki filmin çıkarılmış olduğunu göreceksiniz.



Dosyayı açtığınızda karşınıza aşağıdaki gibi dosya içeriği çıkacaktır. Elbette sadece Part 1'in içeriği...


Partları (parça) birleştirirken yaşanan yanlış şifre sorunu
Filmi herhangi bir dizine çıkarırken aşağıdaki resimde gösterildiği gibi bir hata alırsanız, bunun 3 nedeni olabilir.
  1. Şifreyi yanlış girdiniz !
    Şifreyi doğru ve eksiksiksiz olarak tekrar yazmayı deneyin

  2. Film için verilen şifrede bir yanlışlık var !
    Bu durum www.divx-world.com ve www.ahali.com şifreli filmler için geçerli değildir.

  3. Hata mesajını aldığınız part'ta rapidshare sitesinden indirirken bir sorunla karşılaştığından dolayı, tam olarak indirilmemiştir. Dolayısıyla hata mesajını aldığımız part'ı tekrar indirdiğimizde bu sorun ortadan kalkacaktır!



Hangi partın hatalı olduğu mesaj içerisinde, belirtilmiyorsa; eksik inen bu partı aşağıdaki yöntemle bulabilirsiniz :



İndirdiğiniz tüm partları, tek tek (sırasıyla) yukarıdaki resimde gösterildiği gibi, üzerinde sağ tıklayarak Properties (Özellikler) sekmesine tıkladığınızda, karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.



Yukarıdaki resimde de gösterildiği gibi, Size on disk (Disk'teki boyutu) kısmına baktığınızda, indirilen partın rakamsal olarak değerini göreceksiniz. Son part hariç, tüm partların boyutları (bu rakamsal değerler) aynı olmak zorundadır. Dolayısıyla, farklı (boyutu az olan) boyuttaki dosya, eksik inmiştir.

Bu nedenle, belirlediğiniz bu partı tekrar indirirseniz sorun çözülecektir.


Hiç yorum yok: