22 Aralık 2007 Cumartesi

Advance Split Machine

Advance Split Machine


Kısa Bir Açıklama :
Bu çok kullanışlı ve küçük boyutlu program ile çok büyük boyutlu dosyaları veya klasörleri dilediğiniz sayıda ve dilediğiniz boyutta parçalara bölebilir veya bu program ile parçalara ayrılmış dosyaları birleştirebilirsiniz.

Program Download Adresi :
http://rapidshare.com/files/42195293...it.Machine.zip

Winrar Şifresi : www.divx-world.com

Parçalara bölme işlemi
Program ana arayüzündeki butonları ve sekmeleri anlayalım :


  1. Split (Parçala) : Seçtiğiniz herhangi bir dosya veya klasörü parçalara ayırma işlemi bu ekrandan yapılmaktadır. Ayırma işlemi için bu sekmenin tıklanması gerekir.

  2. Unsplit (Birleştir) : Parçalara ayrılmış herhangi bir dosya veya klasörü tekrar birleştirmenize olanak sağlayan bu ekranda, birleştirme işlemi için bu sekmenin tıklanması gerekmektedir.

  3. Add File (Dosya Ekle) : Herhangi formatta bir program veya başka birşeyi parçalara bölmek için, bu sekmeye tıklayarak ekleyebilirsiniz.

  4. Add Folder (Klasör Ekle) : İçerisinde birden çok dosyanın bulunduğu herhangi bir klasörü, parçalara bölmek için bu sekmeyi tıklayarak ekleme işlemini yapabilirsiniz.

  5. Delete (Sil) : Seçtiğiniz herhangi birşeyi silmenizi sağlar.

  6. Delete All (Hepsini Sil) : Ayırma işlemi için seçtiğiniz tüm dosya veya klasörüleri otomatikman silmenizi sağlar.

  7. Open (Aç) : Parçalara böleceğiniz dosya veya klasörün kaydedileceği yeri seçmenize yarayan bu sekmeye tıkladıktan sonra, hemen solundaki kutucuğa, parçalara ayırdığınız dosya veya klasöre ne ad vermek istediğinizi yazmanız gerekmektedir.
  8. Size Of Parts (Parçaların Boyutları) : Program tarafından varsayılan olarak belirlenmiş çeşitli boyutlardan herhangi birini bu bölümden seçebilirsiniz.

  9. Size Of Parts - User Defıned (Kullanıcı Tarafından Belirlenmiş Dosya Boyutları) : Bu sekme işaretlendiği takdirde, parçalanacak dosya boyutunu manuel olarak belirlemeniz gerekmektedir.
Dosya veya klasörleri parçalara bölme işlemi :

Resim-1 :


Resim-1'de 1 numara ile gösterildiği gibi, Add folder (Klasör Ekle) butonuna tıkladıktan sonra gelecek olan ekranda 2 numara ile gösterildiği gibi, parçalara ayırmak istediğimiz dosya veya klasörü seçip 3 numara ile gösterilen OK (Tamam) butonuna tıklıyoruz.



Resim-2A


Yukarıdaki resimde de gösterilen Destination file (Kaydedilecek İsim) bölümünde Open (Aç) butonuna tıklayarak, parçalara ayıracağımız dosyaya bir isim veriyoruz. Aşağıdaki Resim-2B'de de gösterildiği gibi, 1 numaralı yere, parçalara bölünecek dosyamıza bir isim verip 2 numara ile gösterilen Open (Aç) butonuna basıyoruz.

Resim-2B




Resim-3


Son işlem olarak, parçalara ayırcağımız dosya/klasörümüzün boyutlarını belirliyoruz. Yukarıdaki resimde örnek olarak ben 100Mb boyutunda parçalara böldüm. Siz boyutu, Size of parts kısmında program tarafından varsayılan olarak belirlenmiş boyutlar ile veya Size of parts (user defined) kısmında kendinizin elle girdiği herhangi bir boyut ile değiştirebilirsiniz.





Ve parçalara bölme işlemi başlamıştır. Aşağıdaki resim bu işlemin başladığını göstermektedir. Bu işlem, dosyanın boyutuna ve bilgisayarınızın sistem özelliklelerine bağlı olarak 1-5dk arası zaman alacaktır.

Parçaları birleştirme
Resim-1


Resim-1'de 1 numara ile gösterilen Unsplit (Parçaları Birleştir) sekmesini tıkladıktan sonra, 2 numara ile gösterilen Open (Aç) sekmesine tıklayarak ilgili dosyayı açıyoruz.


Resim-2


Resim-2'de de gördüğünüz gibi, birleştirme işlemine 1.parçadan başlıyoruz. Dolayısıyla birleştireceğimiz parçaların ilkini seçip, resimde gösterilen Open
(Aç) butonuna tıklıyoruz.


Resim-3



Resim-1'de 3 numarala ile gösterilen Open (Aç) butonuna tıklayıp, birleştirme sonrasında çıkacak dosya veya klasörün kaydedileceği yeri belirliyoruz.

Resim-3'te gösterildiği gibi, çıkacak dosya veya klasörün nereye kaydedilmesi gerektiğini belirleyip OK (Tamam) butonuna tıklıyoruz. (Örnek olarak ben Desktop'a (Masaüstü) çıkardım.


Resim-4


Son olarak, birleştirme işlemini başlatmak için yukarıdaki resimde de gösterilen Start (Başla) butonuna tıklıyoruz.

Start butonuna tıkladıktan sonra, aşağıdaki resimde gösterilen ekranı göreceksiniz. Bu, işlemin başladığını göstermektedir. Birleştirme işlemini dosyanın büyüklüğüne bağlı olarak 1-5dk arası zaman alacaktır.



Hiç yorum yok: